Margaret Hughes

De eerste vrouw op het Londens toneel

  
Margaret Hughes, de eerste vrouw op het Londens toneel is de opvolger van met 2 Musical Awards-bekroonde KENAU, de musical


Dit seizoen introduceert NJMT de TheaterCompany. De TheaterCompany maakt nieuw musicalrepertoire. Met krachtige, diepgaande in-your-face kwaliteitsvoorstellingen toont de TheaterCompany de maatschappelijke relevantie aan van de epische verhalen uit jeugd- en theaterliteratuur.

De TheaterCompany is de plek waar de kinderen van het NJMT, samen met acteurs van buitenaf welke via openbare audities gecast worden, zich verder ontwikkelen als acteur onder begeleiding van een professionele regisseur en scenograaf en deze ontwikkeling tot uiting laten komen in voorstelling.

De TheaterCompany constateert dat musical een plat en commercieel karakter heeft. Daarom wil de TheaterCompany musical gebruiken om de epische verhalen uit onze geschiedenis en jeugd- en theaterliteratuur te vertellen. Enerzijds om zo de potentiële diepgang en gelaagdheid van musical te laten zien, anderzijds om onze jonge acteurs kennis te laten maken met deze verhalen. Daarnaast wil de TheaterCompany een publiek van diezelfde generatie kwantitatief en kwalitatief bereiken. Enerzijds door hen te bedienen met voorstellingen waarin deze voorstellingen naar voren komen anderzijds door die verhalen terug te laten komen tijdens de lessen op het NJMT.

De voorstellingen van Margaret Hughes vinden plaats op zaterdag 8 juli om 20:00 uur en zondag 9 juli om 19:00 uur in de Schouwburg Amstelveen. Klik HIER om kaartjes te bestellen.

Rolverdeling

Margaret (Peg) Hughes  de eerste actrice  Anisa Boulassel
    Elise Berends
William Hughes haar broer Eelke Dembinski
    Nick van der Jagt
Theodosia Hughes haar moeder Mandy Wortel
Edward Kynaston haar tegenspeler David Schwarz
Elisabeth Barry haar concurrente Esmee Baerts
Sir Charles Sedley haar beschermheer  Gerben Eilander
Prince Rupert of the Rhine  haar echtgenoot Kai Vasmel
Sofia van Hanover/Swing zijn zus Emma Broek
Frances Stuart de hertogin Annabel Burger
Winnifred Wells   de hofdame Ivana Gonçalves da Costa 
Thomas Betterton de acteur Tommie Kinneging
Mary Saunderson zijn vrouw Marloes Berends
James Nokes/Swing de acteur Timon Kornelis
George Villiars de hertog Carlo van Munster
Charles II   de koning Thomas Moesker
Henrietta Maria Stuart zijn moeder Carmen Caspersz
Nell Gwynn zijn maîtresse Kitty Dam
Barbara de Villiers/Swing zijn maitresse Aavinaash Kaur
Louise de Kérouaille zijn maitresse Wera Misset
Robert Merivel/Swing de arts Richard Vlaar

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over Margaret Hughes, de eerste vrouw op het Londens toneel op Facebook, Instagram en Twitter!