Joanna Woud

Artistieke leiding, Producent & Directeur NJMT

Studeerde dans aan de Nel Roos Academie en behaalde in 1976 de akte voor volledig bevoegd onderwijzeres voor het basisonderwijs. Choreografeerde een groot aantal balletten en bracht als producent diverse theaterproducties uit, waaronder “ Hello Mission Control”, “Alexis de kleine circusjongen”, RATS! , Sjakie en de Chocoladefabriek en De Honderd en een Dalmatiers., De Tovenaar van Oz , Assepoester, Narnia de Leeuw de Heks en de Kleerkast, Kruistocht in Spijkerbroek en Oorlogswinter. Assepoester en Kruistocht in Spijkerbroek werden genomineerd voor de ANWB Publieksprijs bij de prestigieuze Musical Awards. 

Is directeur en artistiek leider van Stichting Nationaal Jeugd Musicial Theater (voormaling Show Ballet Studio Amsterdam). Geeft als artistiek directeur van het NJMT opleidingscentrum leiding aan honderden leerlingen verdeeld over locaties in Amsterdam en Zaandam.

Naast organiseren en leiding geven aan leerlingen, medewerkers en vakleerkrachten bedenkt zij de onderwerpen van de musicalproducties en de jaarlijks terugkerende eindpresentaties. Verleent met speciaal opgeleide productieklassen , de NJMT Dance Company en de NJMT Junior Dance Company haar medewerking aan opdrachten voor TV, bedrijven en entertainment. 

Het NJMT produceert tevens themaproducties voor het voortgezet onderwijs: LOVERBOY, COMING OUT en MODELKIND.

Terug naar Docenten NJMT