Peter Pan: Het echte verhaal

2016 - 2017

Na succesvoorstellingen als Narnia de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek, Oorlogswinter de Musical en De Tovenaar van Oz, presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) de nieuwe Nederlandse musical Peter Pan: Het echte verhaal gebaseerd op het wereldberoemde boek van J.M. Barrie uit 1911. Lees hier meer informatie over het onstaan van onze bijzondere voorstelling!

Het verhaal

In het oude Londen woont de familie Darling. De oudste dochter Wendy leest haar broertjes John en Michael iedere avond voor. Verhalen die tot de verbeelding spreken op hun eigen eiland der fantasieën; Nimmerland. Op een avond vliegen Peter en zijn elfje Tinkerbel de kinderkamer van de Darling`s binnen. Peter bekijkt de slaapkamer alsof hij er nog nooit eerder een heeft gezien. Waarom zou je `s nachts in je saaie bed blijven liggen als je ook echte avonturen kunt beleven? Peter neemt de kinderen mee en samen vliegen ze door de nacht: op weg naar Nimmerland. Daar ontmoeten ze de Verloren Jongens en staan ze oog in oog met wrede piraten, bloeddorstige zeemeerminnen en heldhaftige indianen. Nimmerland blijkt gehuld in gruwelijke schoonheid. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in de wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat!

Peter Pan: Het echte verhaal gaat over vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn. Een musical met nieuw geschreven tekst en muziek van Elise Berends (o.a. bekend van Tarzan, Mamma Mia! en Zorro).

Unieke samenwerking Peter Pan: Het echte verhaal en Save the Children!

Pim Kraan, directeur van Save the Children:
“Dat het NJMT en Save the Children elkaar vonden kan geen verrassing zijn; beide organisaties zetten zich met hart en ziel in voor de ontwikkeling van kinderen. Dat sluit prachtig aan bij het thema van Peter Pan: Het echte verhaal. De musical gaat immers over kinderen die in Nimmerland leren vertrouwen in hun droomwereld, zonder dat volwassenen het leven nodeloos ingewikkeld maken. Save the Children helpt kinderen zodat zij weer als kind kunnen leven en kunnen dromen.” Lees hier meer informatie.

Beleef Peter Pan: Het echte verhaal met ons mee via #PeterPanNJMT

Volg ons via Facebook, Twitter en Instagram.
Kijk voor meer informatie op www.peterpanmusical.nl

Cast

Peter Pan: Roan Pronk & Ferron de Wit
Wendy Darling:  Wera Misset & Bente Kruger 
Kapitein Haak: Jeroen Phaff
Smie: Marc-Peter van der Maas
Vader Darling: Vincent de Lusenet
Moeder Darling: Patricia van Haastrecht

Creatives

Concept/regie/tekst en muziek: Elise Berends 
Choreografie: Spikey Lee Claessens
Algehele leiding: Joanna Woud
Zakelijke leiding: Thomas Moesker
Uitvoerend producent: Marleen Hallie
Productmanager/persvoorlichter:  Jari Vegting
Assistent Marketing & PR: Sarah Schaeffer 
   
Productie: Nationaal Jeugd Musical Theater
Genre: Familievoorstelling 
Leeftijd: 6+

Marketing & PR

Voor zaken m.b.t. marketing en PR kunt u contact opnemen met Jari Vegting (jari@njmt.nl) en/of Thomas Moesker (thomas@njmt.nl)