KENAU wint twee Amateur Musical Awards!

KENAU wint twee Amateur Musical Awards!

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) heeft op 24 oktober j.l. de Amateur Musical Award voor BESTE NIEUWE MUSICAL en BESTE KLEDING gewonnen op het Amateur Musical Awardgala 2016 in het DeLaMar Theater.

KENAU is geschreven en gecomponeerd door Elise Berends, speciaal voor leerlingen van het NJMT! Het NJMT brengt naast deze kleinschaligere producties ook grote professionele landelijke tournees, met op dit moment Peter Pan: Het echte verhaal! Het NJMT heeft twee leslocaties in Amsterdam en Zaandam.

De kleding voor KENAU is ontworpen door Carmen Jansen – Barel. KENAU is geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Elise BerendsKENAU werd op 5 en 6 maart 2016 uitgevoerd in Stadsschouwburg De Meerse.

Het verhaal

KENAU vertelt het verhaal van Kenau Simonsdochter Hasselaer, een agressieve vrouw met een slechte reputatie. Haar gezin wordt verscheurd door geloofsovertuigingen, angst en woede. Als het uiteindelijk tot een opstand komt, heeft Kenau net een dochter verloren en is ze blind van woede en verdriet. Kenau heeft evenveel geliefden in de hemel als op aarde, dus kan het haar niet schelen of ze dood of levend is. Dat maakt haar levensgevaarlijk.