Lagertha de nieuwe NJMT theaterproductie

 • Lagertha, een nieuw viking avontuur

  Een nieuwe musical, geschreven door Elise Berends.

Lagertha, een nieuwe NJMT productie

Na Kenau en Margaret Hughes lag het musicals schrijven even een beetje stil bij Elise Berends. Maar na deze winter vol vuur en passie een nieuwe Alice in Wonderland geschreven te hebben is de schrijf- en componeer drang helemaal terug. Nu de tour van Alice is uitgesteld en ons de afgelopen maanden zoveel is ontzegd is er volgens Elise maar één antwoord op Corona: wij komen grootser en sterker terug dan ooit.

Sinds ze de serie Vikings op Netflix zag is er een enorme fascinatie ontstaan voor de vrouwelijke hoofdrol: Lagertha. Het is een heldin die helemaal in het ‘Berends’ straatje past: krachtig, vechtlustig, kwetsbaar, vrouwelijk en intussen ‘manser’ dan menig man. Toen de ene voorstelling na de andere werd afgelast kwam meteen de gedachte omhoog: dan doen we het toch lekker buiten, op afstand! Locatietheater is immers de leukste uitdaging die er is. Massa, honden, paarden, gevechten, waanzinnige koren en een briljant ensemble, geen idee of het mogelijk is maar we denken in dromen – we zijn terug. Nu is het tijd voor Lagertha, de musical. Nu is het tijd voor ons!

Het mooie van deze tijd is dat we overal verwachting loos in gaan en dat we creatiever en flexibeler zijn dan ooit! Onder het motto; we beginnen vanuit niets, maar niets is onmogelijk, gaat het NJMT ditmaal de Viking barricades op en maakt zo korte metten met de moedeloze, apathische quarantaine vibe van de afgelopen tijd. We gaan gewoon weer dromen, en vooral weer dóen! We weten nog niet hoe, maar we doen het.

Lagertha is volgens de mythen de eerste vrouw van de legendarische Ragnar Lothbrok. Er is weinig over haar bekend, behalve dat ze een meedogenloze schildmaagd was en vooraan in oorlogen streed met golvende haren over haar schouders en een leger van zowel mannen en vrouwen in haar achterhoede. Ze was een moeder, een geliefde, en bovenal vrouw in een wereld van mannen. En hóe! Lagertha gaat ons weer laten zien dat het altijd zinvol is om te strijden voor waar je in gelooft! Wie vecht er mee?

Voor Lagertha zoeken we een grote cast met sterke stemmen en acteerkwaliteiten. Er zijn veel rollen, maar het ensemble heeft eigenlijk misschien wel de hoofdrol. Er komt een junior groep van een stuk of 12-15 kinderen en een senior groep met 16+ers, die vanaf mei worden samengevoegd tot een machtig Viking koor, een ‘schildmuur’ waar je u tegen zegt.

Iedereen van 8-80 mag auditie doen! Voor de auditie is het de bedoeling dat je vóór 1 augustus een filmpje hebt ingestuurd met een musical lied en een monoloog! Enkele dagen later hoor je dan of je deel uit mag gaan maken van de cast. De repetities beginnen in de week van 17 augustus en zijn voor de junior cast op de dinsdagavonden, en voor de senior cast op de vrijdagavonden.

Waar zijn we naar op zoek? Voornamelijk naar passie! We zoeken diegenen die zich machteloos hebben gevoeld tijdens deze afgelopen maanden, en die staan te popelen om weer theater te gaan maken! Die vanuit niets durven te beginnen maar álles willen geven! Die voor de groep komen, de gemeenschap, de samenzang, het samenspel en die zin hebben om samen een prachtig Viking dorp te vormen. Stem en muzikaliteit zijn uiteraard een vereiste, maar meer dan dat nog grenzeloze motivatie! Ben jij dit? Schrijf je nú in en doe auditie voor Lagertha, de musical.

 • Locatie: NJMT studio’s Amsterdam
 • Voor wie: kids en (jong)volwassenen
 • Contributie: de jongste groep repeteert op dinsdagmiddag (2 uur) en betaald €55,00 per maand.

  Leerlingen van het NJMT krijgen 10% korting.

  Leerlingen vanaf 21 betalen bovenop de contributie ook 21% btw.

 • Docent: Elise Berends

Belangrijke informatie

-Lagertha betreft een klasproject dat door de weeks zal repeteren. De kindergroep repeteert op de dinsdagmiddag, de oudere groep repeteert op de vrijdagavond.
-Lagertha is niet de nieuwe tour van het NJMT
-In verband met de corona crisis zijn wij nog bezig met mogelijke vormen waarin we deze productie gaan presenteren (locatie theater / regulier theater / openlucht theater). De speeldatum zal later online komen.

Auditie aanmeldingen momenteel gesloten:

Wegens overweldigende belangstelling zien we ons genoodzaakt de inschrijvingen vroegtijdig stop te zetten. Bedankt voor jullie vertrouwen in dit te gekke project, en als het niet meer gelukt is je op tijd aan te melden hopen we je terug te zien in één van onze theaterklassen of in de tour productie van volgend jaar: Alice in Wonderland!