Noem Geen Namen, de nieuwe NJMT theaterproductie

Noem Geen Namen

Na Kenau, Margaret Hughes & Lagertha, komt het Nationaal Jeugd Musical Theater met een nieuwe theaterproductie; geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Elise Berends: Noem Geen Namen.

Op 4 mei en 29 en 30 juni 2024 speelt het Nationaal Jeugd Musical Theater de eerste musicalversie van ‘Noem Geen Namen’, het boek van Astrid Sy.

Noem geen namen is een bijzondere muziektheatervoorstelling gebaseerd op het aangrijpende boek van Astrid Sy. Laatst nog won het boek de Jonge Beckman prijs voor beste historische jeugdboek, en nu is dit bijzondere verhaal vertaald naar een voorstelling voor, en voor een groot deel dóór, jongeren.

Het boek vertelt het verhaal van de crèche van de Hollandse Schouwburg tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar onder leiding van Walter Süskind en Henriette Pimentel zo’n 600 kinderen zijn behoed voor deportatie. Ze werden gered met behulp van een aantal jonge kinderverzorgsters uit de crèche en twee verzetsgroepen bestaande uit studenten.

Waar in veel films en verhalen het vooral over de volwassen verzetsmensen gaat, focust dit boek zich op de jonge, onbekende helden die met eindeloze moed en gevaar voor eigen leven kinderen redden. De karakters zijn gebaseerd zijn op mensen die echt hebben bestaan. Ze tonen ons dat hoe jong je ook bent, je tot uitzonderlijke dingen in staat bent als je dat wilt. En dat het verzet niet alleen uit stoere mannen bestond, maar zeker ook uit ongelofelijk dappere, jonge vrouwen.

Een grote cast van bijna tachtig man van zes tot zeventig jaar oud zal dit verhaal op het toneel gaan vertolken op indrukwekkende en muzikale wijze.

De voorstelling roept op om mens te blijven en elkaar als mens te laten zien, juist in onmenselijke tijden. Om warmte te blijven geven, waar dat het hardst nodig is.

Koop hier uw kaarten voor de voorstellingen:

Educatieprogramma 10+
Het NJMT biedt een educatie programmering rondom de voorstelling Noem Geen Namen. Dit programma is opgesteld om bezoekers meer kennis te geven over de mensen en gebeurtenissen waar Noem Geen Namen op is gebaseerd. Door middel van een theaterbeleving kruip je als bezoeker in de huid van deze mensen en leer je over hun levens, beweegredenen en keuzes. Je gaat ontdekken welke echte mensen uit de geschiedenis betrokken waren bij het redden van deportatie van meer dan 600 joodse kinderen.
Wil jij meer weten over het verhaal van Noem Geen Namen en doe je graag mee aan het educatieprogramma? Dat kan! Zowel op zaterdag 1 als op zaterdag 8 juni (20:00 tot 21:30) is dit programma gratis te volgen op het Nationaal Jeugd Musical Theater. Op 30 juni zal er aansluitend op de middagvoorstelling nog een afsluitend onderdeel zijn van dit educatieprogramma.
Je kunt je voor het educatie programma aanmelden door middel van het formulier hieronder!
  • MM slash DD slash JJJJ
    Aanmelden is mogelijk vanaf 10 jaar