Noem Geen Namen, de nieuwe NJMT theaterproductie

Noem Geen Namen

Na Kenau, Margaret Hughes & Lagertha, komt het Nationaal Jeugd Musical Theater met een nieuwe theaterproductie; geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Elise Berends: Noem Geen Namen.

Op 29 en 30 juni 2024 speelt het Nationaal Jeugd Musical Theater de eerste musicalversie van ‘Noem Geen Namen’, het boek van Astrid Sy.

‘Noem Geen Namen’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van hoe een groep studenten, in samenwerking met Walter Süskind en Henriëtte Pimentel, ongeveer 600 Joodse kinderen redde uit de crèche van de Hollandse Schouwburg.
Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt. Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

Geef je nu op voor de audities. Iedereen van 8 tot 80 mag auditie doen!

Waar zijn we naar op zoek? Voornamelijk naar passie! We zoeken diegenen die vanuit niets durven te beginnen maar álles willen geven! Die voor de groep komen, de gemeenschap, de samenzang, het samenspel en die zin hebben om samen een schitterende voorstelling te maken. Stem en muzikaliteit zijn uiteraard een vereiste, maar meer dan dat nog grenzeloze motivatie! Vind jij het belangrijk om dit prachtige verhaal vertellen? Schrijf je nú in.

Belangrijke informatie

– Repetities zullen plaatsvinden op zondagen vanaf 17 september 2023 muv de schoolvakanties.
– De voorstellingen vinden plaats op 29 en 30 juni 2024 in Schouwburg Amstelveen.
– Contributie voor deelname bedraagt €60,50 per maand. Leerlingen van het NJMT krijgen 10% korting. Leerlingen vanaf 21 betalen bovenop de contributie ook 21% btw.

Informatie over de auditie:
De eerste auditeronde is een video-auditie. Voor de ze ronde vragen we jullie de volgende video’s op te sturen:
– Een musical- of kleinkunstnummer wat je zingt met pianobegeleiding of de begeleiding van karaoke of orkestband. Zorg dat de kracht van je stem goed naar voren komt en dat je het lied interpreteert met alles wat je in je hebt.
– Een korte monoloog. (Een bestaande tekst, niet zelf geschreven).
– Een motivatiebrief van rond de 10 regels waarin je vertelt waarom je graag aan deze voorstelling mee wilt doen.
De uiterste inschrijfdatum is 30 juni 2023. Uiterlijk 3 juli 2023 willen we jouw filmpjes en motivatiebrief ontvangen.

Wij zullen dan in de week van 10 juli 2023 laten weten of je door bent naar de volgende ronde. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 september 2023 in onze studio op de Baarsjesweg 279, 1058 AE, Amsterdam. De planning van deze dag volgt later.

Aanmelden voor de audities van ‘Noem Geen Namen’ is helaas niet meer mogelijk.