Theater Academie

TheaterAcademie

Het NJMT biedt sinds een paar jaar speciale lessen aan voor de meest gevorderde en fanatieke leerlingen van de school van alle leeftijden. Deze klassen worden de ‘academieklassen’ genoemd en vormen eigenlijk een fantastisch traject van 10-20 jaar voor diegenen die ofwel het vak in zouden willen, ofwel gewoon op het hoogste niveau de interessantste lessen willen volgen.

Op de theaterafdeling van de academie wordt in twee uur per week gewerkt aan (samenzang) op hoog niveau, aan een breed spectrum van speltechnieken en repertoiretoneel en natuurlijk ook training óp toneel in de vorm van voorstellingen. We sluiten het jaar af met een blok auditietraining, waarna meteen gekozen kan worden om ook weer auditie te doen voor het volgende jaar. In de academie (blijven) zitten is nooit vanzelfsprekend maar een belangrijke afweging van zowel de leerling als de docent.

Scroll naar beneden voor filmpjes met uitleg over de Academieklassen!

Ook van buitenaf kan er worden geauditeerd! Normaal gesproken nodigen we leerlingen daarvoor uit in de school, maar in deze tijden zullen de audities online plaatsvinden. In de eerste ronde wordt de leerlingen gevraagd om een filmpje in te sturen van een musicalnummer (begeleid door een karaoke versie of een ingespeelde pianopartij) en een korte monoloog.

Als een leerling toelaatbaar blijkt op basis van techniek en talent, zal de docente (Elise Berends) een zoom-meeting inplannen met de leerling (en evt de ouders) om elkaar wat beter te leren kennen en te kijken of het voor beide kanten de perfecte match is!

Iedereen van tussen de 10 en 20 jaar die echt verder wil groeien op theatergebied is van harte welkom om te auditeren!