Audities Koning van Katoren – NJMT

Zaterdag 7 en zondag 8 september 2019

Studio NJMT: Baarsjesweg 279 Amsterdam

Over de Musical

Na de succesvolle voorstellingen van Kruistocht in Spijkerbroek de musical, Oorlogswinter de musical en Peter Pan: Het echte verhaal speelt het NJMT de nieuwe familiemusical Koning van Katoren naar het beroemde boek Jan Terlouw.

In de periode vanaf januari 2020 t/m mei 2020 zal Koning van Katoren in ongeveer 35 Nederlandse theaters te zien zijn.

Met deze productie biedt het NJMT opnieuw een landelijk platvorm aan talentvolle kinderen en jongeren.

De Cast

Wij op zoek naar 60 kinderen/jongeren die de voorstelling, verdeeld over 2 casts, afwisselend zullen spelen. Uit deze groep zullen tevens de grote rollen worden gecast.

In het bijzonder:

  • Voor de rol van Kim zijn wij opzoek naar meisjes en jongvolwassenen in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Een goede zangstem en sterk acteerwerk zijn belangrijk. Ervaring in het draaien van producties is een pre maar niet noodzakelijk.
  • Voor de rollen van de ministers van Katoren zijn we opzoek naar jongens en jong volwassenen in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar. Deze moeten beschikken over een enorme dosis acteertalent. Het zijn belangrijke rollen en acteurs moeten beschikken over een goede komische timing.
  • Voor de rollen van burgemeesters van Katoren zijn we opzoek naar jongens en meisjes in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar. Dit zijn zware rollen met veel zangsolo’s.

Naast deze rollen zijn er nog veel ondersteunende rollen nodig. We zijn opzoek naar kinderen en jong volwassenen in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar voor de burgers van Katoren en aanvullende rollen.

Momenteel zijn we nog druk bezig met het bewerken van het script. Een exacte rolindeling zal na de zomervakantie pas beschikbaar zijn.

De Audities

Met deze productie biedt het NJMT jong talent de kans om unieke podiumervaring op te doen. Daarnaast zal het toeren met het gezelschap een sterke theaterdiscipline kweken en zal het jonge talent zich ook op sociaal vlak enorm kunnen ontwikkelen.

De repetitieperode

De repetities vinden plaats in de herfstvakantie 2019, de weekenden tussen herfst- en kerstvakantie 2019 en de kerstvakantie 2019.

Beschikbaarheid in deze periode is een vereiste bij opgeven voor de audities. Iedereen van 8-23 jaar kan zich aanmelden voor de audities. Gezien het beperkte aantal plaatsen zullen wij uit alle aanmeldingen een voorselectie maken.

Spelersbijdrage tour

Van alle spelers die meegaan met de tour vragen wij een spelersbijdrage van € 375,00-. Deze spelersbijdrage kan in twee termijnen worden voldaan. De eerste termijn voor aanvang van de repetities, de tweede termijn voor aanvang tour. Voor jongeren van 21 jaar of ouder is dit bedrag exclusief 21% BTW.

Aanmelden

Aanmelden voor de audities van Koning van Katoren kan via onderstaande link. Opgeven is mogelijk tot 31 augustus 2019.

Na ontvangst opgave krijg je bericht of je bent uitgenodigd bent voor de audities.