Over NJMT

Over het NJMT

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) richt zich op het opleiden van jongeren van 4 tot 23 jaar in dans, drama en zang en het produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen.

De musicalschool voor iedereen!

De opleiding van het NJMT is de kweekvijver voor jong theater- en musicaltalent.

Het NJMT is een gerenommeerde school en verzorgt een professionele dans-, zang- en acteeropleiding voor de leerlingen. Bij het NJMT kunnen lessen gevolgd worden in o.a. ballet, tapdance, contemporary, drama, zang/stemvorming en zijn er het hele jaar door diverse workshops, bootcamps en voorstellingen.

Lees meer over: de inrichting van de school en alle lessen die worden aangeboden.

Producent van grote musicals

Het NJMT produceert (inter)nationaal tourende en bekroonde theaterproducties.

De voorstellingen van het NJMT zijn te zien in de grootste theaters in het hele land. De producties worden gemaakt voor en door kinderen en jongeren, vanuit de eigen opleiding maar ook extern. Het NJMT neemt hiermee een bijzondere plaats in binnen de theaterwereld.

Het NJMT is o.a. bekend van de familiemusicals Kruistocht in Spijkerbroek, Oorlogswinter en Peter Pan: Het echte verhaal.

De tourproductie

De tourproducties van het NJMT zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding die wij bieden. Aan de voorstellingen wordt deelgenomen door kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 25 jaar.

Voor de deelnemende kinderen en jongeren aan de theaterproducties is het een unieke kans om te ervaren wat het is om het hele land door te reizen met een grote theaterproductie en naast professionele acteurs op het toneel te staan. De jonge spelers worden gecast uit de eigen opleiding en extern door middel van audities.

De deelnemers worden begeleid door ervaren professionals. Naast het instuderen van een productie wordt veel aandacht besteed aan het sociaal functioneren.