TheaterCompany

TheaterCompany NJMT

De TheaterCompany is een nieuw initiatief van het NJMT. De TheaterCompany maakt nieuw musicalrepertoire, waarin met krachtige, diepgaande in-your-face kwaliteitsvoorstellingen de schoonheid en diepgang van het musicalgenre worden getoond.

De TheaterCompany is de plek waar de kinderen van het NJMT, samen met (professionele) acteurs van buiten, zich verder ontwikkelen als acteur onder begeleiding van een professionele regisseur en scenograaf en deze ontwikkeling tot uiting laten komen in een voorstelling.

Producties TheaterCompany

In 2016 bracht de TheaterCompany de met 2 Amateurs Musical Awards (o.a. voor Beste Nieuwe Musical) bekroonde nieuwe voorstelling KENAU!

Dit jaar ging in de Schouwburg Amstelveen de nieuwe musical Margaret Hughes, over de eerste vrouw op het Londens toneel zeer succesvol in premiere. Klik hier voor het nieuwsbericht en de zeer lovende recensies.

De TheaterCompany constateert dat musical vaak een plat en commercieel karakter heeft. De TheaterCompany wil musical gebruiken om de epische verhalen uit onze geschiedenis en jeugd- en theaterliteratuur te vertellen. Enerzijds om zo de potentiële diepgang en gelaagdheid van musical te laten zien, anderzijds om onze jonge acteurs kennis te laten maken met deze verhalen en zich zoveel mogelijk te laten ontwikkelen.