Ashley Veldhuyzen

Opleiding

Ashley is opgegroeid in de Verenigde Staten, waar zij meerdere nationale titels en awards heeft gekregen gedurende de 9 jaar waarin zij als professioneel (wedstrijd)danseres werkzaam is geweest. De laatste vier jaar heeft zij gestudeerd aan de Northpointe Dance Academy. Daarvoor studeerde zij onder andere aan het Ballet Magnificent Summer Ballet Intensive in Jackson, Mississippi en het Broadway Dance Center in New York. Tijdens haar schooltijd heeft Ashley in verschillende musical- en theaterproducties opgetreden, waaronder The Sound of Musical, 42nd Street en heeft zij de rol van Iris Kelly vertolkt in de musical Fame. In 2001 trad ze op in het televisieprogramma Showstoppers American Dance Championships Television en werd ze vijfde in de finale met haar dansgroep.

Ervaring

Ashley’s passie voor dans en het maken van choreografieën begon toen ze in 1998 hoofd choreograaf werd bij de dansgroep Forever, waarmee ze door de hele Verenigde Staten reisde om (probleem)jongeren te helpen en inspireren. Haar professionele danscarrière begon ze als danseres/zangeres en tevens dancecaptain bij de groep Re-Creation waarmee ze meer dan 350 optredens door de Verenigde Staten gaf. Ze werkte in Los Angeles voor Stiletto Entertainment als danseres en company manager en trad op op cruiseschepen van de Holland America Line. Vanaf het moment dat Ashley in Nederland woont heeft zij zich gefocust op het ontwikkelen van choreografieën voor onder andere (muziek)videos, flash-mobs en festivals. In 2017 werd Ashley uit 140 internationale inzendingen verkozen om een nieuwe choreografie te maken voor de Dance in Art’s International Choreographic Showcase samen met 20 andere jonge veelbelovende choreografen van over de hele wereld.

Overige werkzaamheden

Buiten haar werk als danseres en choreograaf werkt Ashley regelmatig voor diverse marketing campagnes van o.a. grote hotelketens en theaters in de Verenigde Staten. Ook is zij werkzaam als stemacteur; o.a. in de film Brimstone met Guy Pearce en Dakota Fanning.

Ashley kijkt er naar uit om haar kennis en ervaring te delen met- en over te brengen op de leerlingen bij het NJMT.