Ashley Veldhuyzen

Opleiding

Doortje is begonnen met rhythm tapdance in 1997 bij Marike Hetjes in Amsterdam. Sinds 2010 is zij jaarlijks deelnemer tijdens het Stockholm Tap Festival, dat als grootste van Europa beschouwd kan worden. Hier volgde zij lessen bij de meest innovatieve internationale tapdansers, waaronder de Amerikaanse Michelle Dorrance, Sam Weber, Jason Samuels Smith, Chloe Arnold en Nicholas Young

Ervaring

Doortje werkt samen met haar company Tappin-It Collective aan theatrale tapvoorstellingen, die zij eerder al vertoonden op TheaterTapas en Hongerige Wolf Festival. Daarnaast treedt zij vaak solo op samen met muzikanten en organiseert zij een paar keer per jaar haar eigen jamsessie.

Sinds een lange tijd is ze drummer van de band Karl’s Poppers. De invalshoek van tap als percussie-instrument of ‘tappen als een drummer’ is er een die veel zal terugkomen in haar lessen. Improvisatie is een van haar favoriete aspecten van tap. Er zal in de lessen vooral aandacht besteed worden aan de technische basis en er zal gewerkt worden aan choreografieën op uiteenlopende muziekgenres, denk hierbij aan hiphop, funk, soul, pop en natuurlijk jazz.