Elise Berends

Opleiding

Elise studeerde aan de Hogerschool voor de Kunsten in Rotterdam (CODARTS) richting Muziektheater. Kreeg o.a. les van Karin Bloemen, Pia Douwes, Doris Baaren, Vincent van Warmerdam en Kees Prins.

Theater

Elise was te zien in verschillende producties van Stage Entertainment Nederland als Tarzan (understudy Jane, ensemble), Mamma Mia! (Sophie), Zorro (enseble en cover Louisa) en Ja Zanna, Neen Zanna (Greet) van het M-Lab. Speelde de Slechte Heks van het Westen in de (inter-)nationaal tourende productie De Tovenaar van Oz van het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Elise regiseerde de NJMT Theaterbootcamp Spring Awakening en verschillende andere producties als Company (STA), Het Bloed van Onze Kinderen (Parvi Sed Magni Theaterproducties), 8 Femmes (NJMT), Chitty Chitty Bang Bang (NJMT), Charlie Brown (NJMT), Acht (NJMT), The Secret Garden (OPA), Geheugenspel (Parvi Sed Magni Theaterproducties), Into The Woods, Zure Hartstocht, Zoete Wraak (Parvi Sed Magni Theaterproducties), Les Miserables (Gooisch Theaterhuis) en Rent.

Televisie

Werkte mee aan de John Kraaijkamp Musical Awards (2009), en was te zien in verschillende reclames van de Plusmarkt.
Ze roept alle talentvolle, leuke en enthousiaste volwassenen op om zich aan te melden voor de productieklas, want het lijkt haar fantastisch om komend jaar ook met hen een mooie voorstelling neer te gaan zetten.