Koning van Katoren

De musical naar het beroemde boek van Jan Terlouw

Na de succesvolle voorstellingen Kruistocht in Spijkerbroek, Oorlogswinter en Peter Pan speelt het Nationaal Jeugd Musical Theater begin 2020 opnieuw een avontuurlijke musical: Koning van Katoren, naar het beroemde boek van Jan Terlouw. Met deze productie biedt het Nationaal Jeugd Musical Theater opnieuw een landelijk podium aan talentvolle kinderen en jongeren. Koning van Katoren is van januari tot en met mei 2020 te zien in de Nederlandse theaters.

Het verhaal

Het land Katoren heeft al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed wordt het land bestuurd door zes zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Dan verschijnt de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzinnen dat hij zich moet bewijzen met een aantal onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden en het land weer gelukkig te maken.

Over Koning van Katoren

Koning van Katoren van Jan Terlouw is een van de grootste klassiekers uit de Nederlandse jeugdliteratuur. Het avontuurlijke verhaal werd al eerder bewerkt tot een bioscoopfilm en een musical, maar nog nooit eerder kreeg een grote groep kinderen de kans om deze voorstelling te spelen op professioneel niveau. Tot nu, in deze nieuwe versie van het Nationaal Jeugd Musical Theater. Naast de jonge talenten zijn tevens enkele bekende acteurs te zien in de hoofdrollen, de volledige cast wordt later bekendgemaakt.

Creatives

Naar het boek van: Jan Terlouw | Script & liedteksten: Dick Feld | Muziek: Fons Merkies & Floris Verbei

Regie: Rogier van de Weerd | Choreografie: Ashley Veldhuyzen | Artistieke leiding NJMT: Joanna Woud

Seizoen 2019-2020