Menno Leemhuis

Opleiding

Menno volgde de basisopleiding klassiek, jazz- en showdans bij balletschool Stede-Broec o.l.v. Els Hamburg. Na de HAVO studeerde hij aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten, Theaterschool, afdeling HBO Jazztheater- en Showmusicaldans. Daarnaast volgde hij vele cursussen en workshops zoals: acteren, theaterschermen, streetdance, funky moves, aerobics, steps, tai-bo, hiphop en een cursus puppeteer bij het ‘The Henson Company’ in London.

Theater

Menno was te zien in o.a. 3 Musketiers – de musical, Pietje Bell (Klok en understudy Jozef Geelman) en The Wiz (Swing). Pinokkio speelde Menno ook in Turkije waarvoor hij tevens de choreografie maakte. De laatste grote productie als uitvoerende was: Cabaret (Max & understudy Ernst-Ludwig). Hier was hij ook assistent choreograaf naast Barry Stevens. Als choreograaf was hij o.a. verantwoordelijk voor de theaterversie van Kinderen Geen Bezwaar. Tevens is Menno ook vaste regisseur en choreograaf van Nickelodeons internationale theaterproducties (o.a. Dora LIVE).

Televisie

Voor de televisie werkte Menno mee aan het John Kraaijkamp Musical Awards Gala van 2003, 2004 en 2005, het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix, All You Need is Love en verschillende programma`s van TMF. Speelde gastrollen in `t Schaep met de Vijf Poten, Onderweg naar Morgen en diverse reclames.