Menno Leemhuis

OPLEIDING

Menno volgde de basisopleiding klassiek, jazz- en showdans bij balletschool Stede-Broec o.l.v. Els Hamburg. Na de HAVO studeerde hij aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten, Theaterschool, afdeling HBO Jazztheater- en Showmusicaldans. Daarnaast volgde hij vele cursussen en workshops zoals: acteren, theaterschermen, streetdance, funky moves, aerobics, steps, tai-bo, hiphop en een cursus puppeteer bij het ‘The Henson Company’ in London.

THEATER

In het theater speelde Menno  mee in diverse Nederlands en internationale musicals waaronder: ‘3 Musketiers – de musical’,  ‘Pietje Bell – de musical’ (als Klok en understudy Jozef Geelman), ’Wat Zien ik?! – de musical’ (als Eugéne, Understudy klanten en dance captain), ‘The Wiz’ (als Swing kleine rollen), ‘Pinokkio – de musical’ zowel de Nederlandse als de Turkse tour (als Giangorgollo en dance captain). Voor de Turkse tour maakte hij tevens de choreografie. De laatste grote productie las uitvoerende was: ‘Cabaret – de musical’ (als Max, understudy Ernst-Ludwig) ook daar was hij dance captain en assisteerde hij Barry Stevens bij de choreografie.

REGIE & CHOREOGRAFIE

De laatste jaren is Menno vooral als choreograaf en regisseur aan het werk. Hij maakte de choreografieën voor de theaterversie van de VARA hit-komedie ‘Kinderen geen bezwaar’ en is hij de vaste regisseur en choreograaf voor Nickolodeon’s internationale theaterproducties: “Dora the explorer LIVE” en was verantwoordelijk voor “Dora and the city of lost toys” in Badminton Theatre in Athene Griekenland, Griekse Zomertour de Nederlandse tour en de Belgische Tour. Ook creeërde de choreografieën voor: ’Pinocchio de musical’ in Turkije, ‘De Jantjes-medley’ tijdens het tsunami-benefiet voor Mariska van Kolck, Marlies (ex-Idol), het toneelstuk ‘Jeanne’ van theatergroep De Drom, voorstelllingen van Theaterschool The Dancefactory. Dancing Days en de Enkhuizer Balletschool. Voor het LEF en X-LEF project van Opus One was hij betrokken bij musicals als: ‘Jungle Book’, ‘Romeo en Julia’, ‘Copellia’, ‘De Schilderijen Tentoonstelling’ en ‘De klokkenluider van de Notre Dame’.

TELEVISIE

Voor televisie werkte hij mee aan diverse programma’s waaronder ‘het John Kraaijkamp Musical Awards Gala’ van 2003, 2004 en 2005, ‘het zilveren regeringsjubileum voor Koningin Beatrix’, het TMF programma ‘Welcome 2 the pleasure zone’ en ‘All you need is love’ van SBS6. Hij speelde gastrollen in de Endemol/KRO serie ‘ ’t Schaep met de vijf pooten’ en BNN’s ‘Onderweg naar morgen’.

Ook was hij te zien in diverse commercials oa voor de merken: ‘Pringles’ en ‘Grolsch’ (i.s.m Discovery Channel).