Musical 2 Fight Cancer: Dance Edition

Benefietvoorstelling voor Fight Cancer

Musical to Fight Cancer: Dance Edition is op 20 april 2024 te zien in Podium Mozaïek in Amsterdam. De helft van de kaartverkoop wordt gedoneerd aan Fight Cancer, om geld op te halen voor meer kankeronderzoek.

De Dansacademie en de Dance Company’s van het NJMT maken elk theater seizoen een speciale benefiet voorstelling voor Fight Cancer.  De afgelopen jaren hebben veel van onze leerlingen in hun omgeving wel iemand gekend die getroffen is door de ziekte kanker.  Een van onze leerlingen heeft de strijd tegen kanker zelfs gewonnen.  Onze school biedt veilige plek, waar ze kunnen komen en hun emoties kwijt kunnen in de studio.  Onze ambitie was om dit nog een stap verder brengen. 

Dit doen we door de ontwikkeling van een benefietconcert: Musical to Fight Cancer: Dance Edition.  We hoorden van leerlingen dat ze zich vaak machteloos voelde in deze situaties.  Tzippy de Wolff, wiens vader de strijd tegen kanker aan het vechten was, kwam met het idee om een benefietconcert te organiseren via een musical waar ze in speelde en dat werd een groot succes.  We hebben dit fantastische idee overgenomen om al onze leerlingen de kans geven om iets te doen waar ze niet alleen trots op hun ontwikkeling als artiesten zijn, maar waar ze ook hun talent kunnen gebruiken om andere mensen te helpen.  Op deze manier kunnen ze zichzelf ontwikkelen, niet alleen als artiest, maar ook als mens.  

In 2023 haalde de dansacademie meer dan €12.000,- op voor Fight Cancer. Dit geld ging naar een speciaal ondersoek, uitgevoerd door Dr. Friso Calkoen van het Prinses Maxima Ziekenhuis. Doel van dit onderzoek is om een revolutionaire vorm van immunotherapie (CAR T-celtherapie) geschikt te maken voor toepassing bij kinderkanker; en vervolgens bij 38 uitbehandelde patiënten te onderzoek of deze behandeling beter werkt dan de huidige mogelijkheden, die helaas niet altijd voldoende zijn. Meer informatie over dit project vindt u hier.

Bij een grote productie komen veel kosten kijken.  Om alle 75 leerlingen te kunnen aankleden in kostuums, mooie decors te kunnen bouwen en catering te verzorgen voor alle dansers hebben we geld nodig.  Hiervoor zoeken wij bedrijf sponsors. 

Wil je ons helpen?  Stuur een mail naar britt@stagecenter.nl en word sponsor van Musical to Fight Cancer Dance Edition 2024.  Sponsors worden bedankt in ons programmaboek en op onze webpagina benoemd.  

Musical 2 Fight Cancer is te zien op 20 april 2024 om 16:00u en om 20:00u in Podium Mozaïek. 

Met veel dank aan de sponsors van vorig jaar:

Seizoen 2023-2024

Creatives

Choreografie Ashley Veldhuyzen
Producent Nationaal Jeugd Musical Theater
Uitvoerend producent Britt van Schie
Met behulp van Stefanie van Rootselaar, Saar de Wolff, Judith Janssen