Repertoiretoneel

Docent: Tommie Kinneging

Omschrijving

Hou je ongelofelijk van acteren maar is alleen maar musical niet per se je richting? Wil je het vak in als toneel- of filmacteur of hou je gewoon heel erg van de klassiekere stukken?

De repertoire les is een verdieping van het spelen met taal.
De teksten van grote schrijvers als Shakespeare, Tsjechov, Euripides, Pinter, vormen het materiaal en de basis van de les.
We onderzoeken heel nauwkeurig wat de teksten nou eigenlijk betekenen en komen er vaak achter dat de oude, moeilijke teksten eigenlijk heel goed speelbaar zijn. We leren de teksten begrijpen en maken ons die vervolgens eigen.
Want uiteindelijk gaat de les niet over die schrijvers maar over wat jij als acteur met hun teksten doet!

Het is een hele persoonlijke les waarin je, in een veilige omgeving, aan het werk gaat met jezelf als instrument. Wat kun je met jouw stem, jouw lichaam en in samenspel met de andere bereiken met taal. We werken aan tekstbegrip, tekstbehandeling en aan de individuele werkpunten die we onderweg tegenkomen. Het is een fijne groep waarin we naar onszelf en andere leren kijken en daarop reflecteren.

Wil je jezelf als acteur ontwikkelen, met je medeleerlingen het onderzoek induiken en aan de slag gaan met de grote toneelklassiekers? Dan is deze les zeker iets voor jou!