Robin Hood de musical

Steelt je hart

Na succesvoorstellingen als Alice in Wonderland, Narnia de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek, Oorlogswinter de Musical en De Tovenaar van Oz, presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) Robin Hood de Musical in een geheel eigen versie.

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die
op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff de Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Een musical met nieuw geschreven tekst en muziek van Elise Berends (o.a. bekend van Tarzan, Mamma Mia! en Zorro).

Seizoen 2022-2023

Creatives

Script/muziek/regie Elise Berends
Choreografie Ashley Veldhuyzen
Producent NJMT
Uitvoerend producent Britt van Schie
PR & Marketing Claudia van der Werf

Voor deelname aan Robin Hood de musical is een eigen bijdrage vereist.

Speel je 25 shows of meer dan betaal je €495,00
Speel je 15 shows dan betaal je €425,00
Speel je 10 shows of meer dan betaal je €300,00
Speel je minder dan 10 shows dan betaal je €250,00