Sneeuwwitje de musical

Terug naar de kern

Na de succesvolle tours Alice in Wonderland de musical en Robin Hood de musical, presenteert het NJMT Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern.

Elise Berends heeft voor de nieuwe tour een verfrissende en verrassende bewerking gemaakt van het klassieke sprookje en gaat daarmee terug naar de kern van het verhaal. 

Een magisch en avontuurlijk sprookje over een prinses die kan spreken met dieren en bomen en een natuurlijke schoonheid bezit die van binnen lijkt te komen. Zij is de mooiste van allemaal omdat zij puur en eerlijk is. De koningin, met haar magische spiegel en een dodelijke obsessie voor haar uiterlijk, is stinkend jaloers op haar stiefdochter Sneeuwwitje. Maar is de enige weg naar die schoonheid niet de weg naar binnen toe, terug naar de kern en de natuur? 

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt, zie jij alleen je spiegelbeeld of kijk jij verder dan dat? Ook wij maken onszelf steeds vaker ongelukkig door onszelf te vergelijken met anderen en alle onhaalbare ideaalplaatjes om ons heen. Durf jij terug te gaan naar de kern, de diepte in naar die ruwe edelsteen die je alleen vindt als je echt durft te graven?

Het NJMT neemt je in deze productie mee in een uitdagende zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Met een hartverwarmende boodschap over waardering en respect voor jezelf, elkaar en moeder aarde. 

Fantastische kostuums, ijzersterke zang, grootse ensemble nummers afgewisseld met prachtige dans zorgen ervoor dat het publiek met een grote glimlach de zaal verlaat.

Je binnenkant bepaalt wie je bent!

Audities

Voor deze nieuwe productie zijn we voor diverse rollen en het ensemble op zoek naar getalenteerde sociale enthousiaste acteurs, zangers en dansers (8+). Waaronder voor de rollen van de kleine en grote Sneeuwwitje, de koningin/stiefmoeder, de koning en de moeder/moeder aarde. We hechten er veel waarde aan om de cast samen te stellen op basis van een grote diversiteit op het gebied van gender, achtergrond en etniciteit. Dus ongeacht hoe je er uit ziet of waar je vandaan komt, iedereen is welkom om zich aan te melden.


Wil jij met ons mee op tour? Wat tof!

Momenteel is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de audities. Maar houd onze website en social media in de gaten voor eventuele volgende auditierondes!

Beschikbaarheid

  • Audities februari: 18 februari en 19 februari
  • Audities (callbacks): vanaf week 8 (19 – 25 februari) in overleg op woensdagavonden
  • Audities mei / callbacks: 29 april – 2 mei 
  • Repetities zomer: 19 augustus t/m 1 september
  • Repetities weekend: n.n.t.b. op zondagmiddagen tussen de repetitieperiodes
  • Repetitie- en montageweek: 26 oktober t/m 3 november
  • Looptijd tour: 16 november 2024 t/m 25 mei 2025

De audities zijn in onze studio in Amsterdam, de repetities zijn ook voornamelijk bij het NJMT in Amsterdam en de montagedagen zijn in Lelystad. Het zal zo zijn dat er enkele dagen op een andere locatie wordt gerepeteerd. Hierover wordt tijdig geïnformeerd.

Voor deelname aan de tour is het belangrijk dat je vanaf de première al je speelbeurten beschikbaar hebt of door je leeftijd niet gebonden bent aan een maximum aantal speelbeurten. Voorstellingen zijn voornamelijk op vrijdagavond, zaterdag of zondag of in vakantieperiodes.

Deelnamebedrag

Het NJMT maakt voorstellingen voor én door jongeren. Het is de enige (jeugd)theaterschool in Nederland met een landelijke tour. Op deze manier willen we jongeren een podium geven en de unieke kans om ervaring op te doen in het werkveld. 

De tour wordt geproduceerd zonder winstoogmerk. Om dit te kunnen realiseren wordt er een eenmalige bijdrage gevraagd aan de castleden van maximaal 575 Euro. Dit bedrag is inclusief vervoer per castbus naar de verder gelegen theaters en catering tijdens de tour. Het is mogelijk om dit bedrag in één keer te betalen, of in termijnen.

Mocht het deelnamebedrag financieel niet haalbaar zijn, dan kunnen we actief ondersteunen in het benaderen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds biedt mogelijkheden om bij te dragen aan de financiën.

Voor vragen en/of opmerkingen, graag contact opnemen via productie@stichtingnmtp.nl.

NB omdat we nog midden in het productieproces zitten zijn alle data, locaties etc onder voorbehoud van wijzigingen.

Seizoen 2024-2025

Teamleden

Componist, schrijver, regisseur, artistiek lieder Elise Berends
Choreograaf Ashley Veldhuyzen
Uitvoerend Producenten Soof den Boer en Rosalie Eppink
Regie-assistent en staging Soof den Boer
Productie-assistent Max Vessies

Foto posterbeeld: Marije Slingerland

Artwork: Marc Bos

Teaser: I-Mor

Wilt u deze voorstelling boeken?

Neem contact op met ProActs

Volg je ons ook op instagram? @Sneeuwwitjedemusical