Demo-/Wedstrijdteams

Docent: Ashley Veldhuyzen & Menno Leemhuis

Omschrijving

Voor getalenteerde en enthousiaste dansers die op hoog niveau willen trainen en in teamverband willen optreden, zijn er de Demoteams. Demoteams doen mee aan diverse regionale en nationale wedstrijden. De choreografieën zijn van verschillende stijlen; denk hierbij aan show/jazz, hiphop, urban-dance en musical. In de trainingen van de Demoteams wordt er gewerkt aan techniek, conditie, uitstraling, energie, groove en ritme.

Er zijn drie Demo teams die na de audities op basis van leeftijd worden ingedeeld:

  • Kids Dance Company      (8-12 jaar)                  Docent: Menno Leemhuis
  • Junior Dance Company   (12-15 jaar)                Docent: Menno Leemhuis
  • Fusion Dance Company  (15+)                           Docent: Menno Leemhuis en Ashley Veldhuyzen

Kenmerken Demoteams

Alle teams trainen 4 uur per week. Zij volgen de klassieke en show/jazzlessen in de dansacademie en trainen 2 uur per week als team met een spitzen- en strechles van een uur en een uur repertoiretraining. Doel van spitzen- en strechles lessen is de bewustwording van je lichaam tijdens het dansen, het sterker en leniger maken van je lichaam, maar zeker ook om blessures te voorkomen tijdens de vele trainingen.

  • Iedereen is altijd aanwezig en zet zich voor 100% in. Voor jezelf, maar vooral ook voor je teamgenoten.
  • Alle teams zullen aan 6 tot 10 door de docent geselecteerde wedstrijden/ evenementen deelnemen. Het NJMT betaalt alle inschrijfkosten.
  • Aan het begin van het seizoen worden schema’s met wedstrijden/evenementen uitgedeeld zodat iedereen deze data vrij kan houden. Aanvangstijden worden z.s.m. doorgegeven. Soms maken organisatoren de tijden echter pas kort van tevoren bekend.
    Soms worden de Demoteams (last minute) gevraagd voor speciale extra optredens. Dan wordt in overleg bepaalt of deelname haalbaar is.
  • Elk team heeft een eigen coach; een van de ouders die zorgt voor de organisatie (o.a. het ophalen van kleding, muziek, mailen van wedstrijdgegevens).
  • Op de ouders wordt een beroep gedaan om de dansers naar wedstrijdlocaties te brengen.