Wedstrijdgroepen van het NJMT

Dance Company Wedstrijdteams

Docent: Ashley Veldhuyzen

Omschrijving

Voor getalenteerde en enthousiaste dansers die op hoog niveau willen trainen en in teamverband willen optreden, zijn er de Dance Company Wedstrijdteams. Dance Company’s doen mee aan diverse regionale, nationale & internationale wedstrijden. De choreografieën zijn van verschillende stijlen; showdans, jazz en modern. In de trainingen van de Dance Companys wordt er gewerkt aan techniek, conditie, uitstraling, energie, emotie en ritme.

Er zijn vier Wedstrijdteams die na de audities op basis van leeftijd worden ingedeeld:

  • Kids Dance Company      (8-12 jaar)
  • Junior Dance Company   (12-14 jaar)
  • Teen Dance Company  (15 – 17 jaar)
  • Elite Dance Company (18+)

Kenmerken Wedstrijd Company’s

Deelname aan de Company’s is enkel mogelijk na audities. Audities vinden jaarlijks plaats. Dansers worden per jaar aangenomen en moeten jaarlijks opnieuw auditeren. Klik hier om je alvast aan te melden voor ons auditiealert en mis nooit meer een Auditie.

Alle leerlingen van de wedstrijdcompany’s trainen 2 uur per week in hun eigen academieklas. Daarnaast trainen zij 1 of 1,5 uur per week (afhankelijk van de leeftijd) met hun eigen Company.

Iedereen is altijd aanwezig en zet zich voor 100% in. Voor jezelf, maar vooral ook voor je teamgenoten.

Alle teams zullen aan 6 tot 10 door de docent geselecteerde wedstrijden/ evenementen deelnemen.

Aan het begin van het seizoen worden schema’s met wedstrijden/evenementen uitgedeeld zodat iedereen deze data vrij kan houden. Aanvangstijden worden z.s.m. doorgegeven. Soms maken organisatoren de tijden echter pas kort van tevoren bekend.

Soms worden de Company’s (last minute) gevraagd voor speciale extra optredens. Dan wordt in overleg bepaalt of deelname haalbaar is.