Peter Pan

Het echte verhaal

Na succesvoorstellingen als Narnia de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek, Oorlogswinter de Musical en De Tovenaar van Oz, presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) de nieuwe Nederlandse musical Peter Pan: Het echte verhaal gebaseerd op het wereldberoemde boek van J.M. Barrie uit 1911.

In het oude Londen woont de familie Darling. De oudste dochter Wendy leest haar broertjes John en Michael iedere avond voor. Verhalen die tot de verbeelding spreken op hun eigen eiland der fantasieën; Nimmerland. Op een avond vliegen Peter en zijn elfje Tinkerbel de kinderkamer van de Darling`s binnen. Peter bekijkt de slaapkamer alsof hij er nog nooit eerder een heeft gezien. Waarom zou je `s nachts in je saaie bed blijven liggen als je ook echte avonturen kunt beleven? Peter neemt de kinderen mee en samen vliegen ze door de nacht: op weg naar Nimmerland. Daar ontmoeten ze de Verloren Jongens en staan ze oog in oog met wrede piraten, bloeddorstige zeemeerminnen en heldhaftige indianen. Nimmerland blijkt gehuld in gruwelijke schoonheid. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in de wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat!

Peter Pan: Het echte verhaal gaat over vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn. Een musical met nieuw geschreven tekst en muziek van Elise Berends (o.a. bekend van Tarzan, Mamma Mia! en Zorro).

Cast

Peter Pan Roan Pronk & Ferron de Wit
Wendy Darling Wera Misset & Bente Kruger
Kapitein Haak Jeroen Phaff
Smie                   Marc-Peter van der Maas
Vader Darling  Vincent de Lusenet
Moeder Darling Patricia van Haastrecht
Alternate Haak Tommie Kinnegin

Seizoen 2016-2017

Creatives

Script/muziek/regie Elise Berends
Choreografie Spikey Lee Claessens
Arrangementen Gerbrand van Kolck i.s.m. Dreamscore
Producent Joanna Woud
Zakelijke leiding Thomas Moesker
Uitvoerend producent Marleen Hallie
Productmanager & persvoorlichter Jari Vegting
Lichtontwerp Paul Koomen
Ontwerp pruiken & make-up Madelon Prinsen
Kostuums Carmen Jansen-Barel